... SORUNU CÖZERSEN ONU BIR GÜN ICIN ÖZGÜR KILARSIN, BIR INSANA SORUNLARINI CÖZMEYI ÖGRETIRSEN ONU HAYATI BOYUNCA KENDINDEN EMIN KILARSIN. blog layouts

BIR INSANIN CAHIL OLDUGUNU BILMESI / ILME ATILMIS ILK ADIMDIR

Pazartesi, Kasım 20, 2006

Gençler için koruyucu öneriler!

ImageChef.com - Create custom images


Evet, şüpheci olmak can sıkıcı. Ama cinsel istismar zaten beklenmedik ve tahmin edilmedik bir durumdur. Göz önünde bulundurmakta fayda var:
*Yeni tanıştığınız kimselerin sizi eve ya da gideceğiniz yere bırakma tekliflerini kabul etmeden önce iyi düşünün.
*Çok iyi tanımadığınız bir kişiyle ilk kez baş başa vakit geçirecekseniz, mutlaka öncesinde bir arkadaş ya da yakınınızı bundan haberdar edin.
*Alkol ve uyuşturucular sağlıklı düşünme ve iletişim kurmanızı engelleyebilir. Her zaman, en çok da güvenli olduğundan emin olmadığınız ortamlarda alkol ve uyuşturuculardan uzak durun.
*Arkadaşınız sürekli sizin yerinize karar vermeye çalışan, size nasıl davranmanız gerektiğini söyleyen, sizi sürekli kendi istekleri doğrultusunda zorlayan bir kişi ise bunların uyarı işaretleri olabileceği konusunda uyanık olun.
*Aynı kişi ya da kişiler tarafından yinelenen tarzda laf atma, takip edilme, telefon sapıklığı gibi cinsel tacizlere, saldırılara maruz kalındığında durum sadece sözel de olsa savcılığa dilekçe ile başvurarak suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Doğal olarak bundan daha ağır olan her durumda da yasal yollara başvurulabilir.
*Arkadaşınız, hoşlandığınız biri ya da henüz tanıdığınız biriyle cinsel bir yakınlık yaşamak isteyip istemediğinizden emin değilseniz. Ama o sizi bunun için teşvik ediyor, ısrar ediyor, sizi bu konuda ikna etmeye çalışıyorsa biraz daha düşünün. Belki en iyisi kendi başınıza kalıp biraz düşünmek ya da güvendiğiniz bir yetişkinle konuşmak olabilir.
*İnternette geziniyorsunuz. Oyun, müzik, sinema, alışveriş veya başka bir siteye girdiniz. Kişisel bilgilerinizi vermeden önce iyi düşünün. Sitenin güvenirliğini araştırın. Sohbet odalarında kişisel bilgilerinizi, telefon ve adresinizi vermeden önce çok iyi düşünün. Burada tanıştığınız biriyle buluşmadan önce bu konuda mutlaka güvendiğiniz bir yetişkine danışın. Maalesef, internet sitelerinde pek çok insan kendisi hakkında gayet inandırıcı şekilde yalan söyleyebilmektedir.
AYDA

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home